tiistai 4. helmikuuta 2014

Lapsellista opiskelua

Lapsiperhe ja opiskelu ei ole aina aivan yksinkertainen yhdistelmä.  Uskoisin että vielä vähemmän silloin,  kun kotona on vain yksi aikuinen, kuten tässä tapauksessa. Lapseni ovat pieniä ja tällä hetkellä olen päivät töissä. Kun me kaikki kolme olemme kotona ja lapset hereillä, en edes pahemnin ajattele opiskelua. Ensinnäkin silloin on täysi mahdottomuus kuvitellakaan keskittyvänsä opiskeluun, ja toiseksikin haluan totta kai viettää lasten kanssa aikaa.





Tämän hetken ainoat opiskelumahdollisuudet sijoittuvat siis iltaan,  siihen aikaan kun lapset nukkuvat. Silloinkaan aikaa ei ole kuin pari tuntia, jos aion päästä aamulla ylös sängystä. Siivotakin täytyy lasten mentyä nukkumaan, joskus on kiva olla jopa hetki tekemättä yhtään mitään. Tällä hetkellä iltani kuluvatkin usein siten, että lasten mentyä nukkumaan siivoilen kotia, laitan itselleni iltapalaa, kuuntelen musiikkia ja kaivan kirjat esille. Sitten lueskelen ja teen tehtäviä, jonka jälkeen painun nukkumaan. Lyhyesti sanottuna opiskelulle ei kyllä aikaa ole paljoakaan ja niinpä olen päättänyt vaihtaa ainakin osan töistä opiskeluajaksi.

Opiskelukansio pitää toki olla asianmukaisesti koristeltu :D

Tämä reitti lääkikseen ja lääkäriksi ei ole varmastikaan se helpoin reitti, josko nyt minkäänlaista helppoa reittiä siihen tavoitteeseen on olemassakaan. Lääkäriksi kuitenkin haluan niin, etten keksi muutakaan ammattia, joka tuntuisi niin oikealta. Tietenkin paljon helpompaa olisi ollut,  jos olisin ensin käynyt sen lukion kokonaisuudessaan heti peruskoulun jälkeen ja hakenut lääkikseen suoraan sieltä. Lukemiselle olisi ollut reilusti aikaa, muuttaminen toiselle paikkakunnalle helpompaa ja opiskeleminen yksinkertaisemmin järjesteltävissä. Arkisin kotona olisin ollut vastuussa vain itseästään. Mutta ikinä, koskaan en lapsiani ja äitiyttä vaihtaisi mihinkään. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti